Home » Sernik baskijski z budyniem

Sernik baskijski z budyniem

by Elżbieta

Sernik baskijski z budyniem z tego przepisu jest bardzo delikatny i puszysty. Zobacz sposób na jego wykonanie.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

900 g serka philadelpfia
300 g śmietanki
6 jajek
250 g cukru
2 budynie waniliowe
pół łyżeczki soli

Instructions

Serek zmiksować z cukrem i solą do rozpuszczenia się cukru.

Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijamy.
Dodać budyń waniliowy i chwilę wymieszać.

W oddzielnym naczyniu ubić śmietankę.

W kolejnych białka.

Dodać do serka pianę z białek i śmietankę i delikatnie wymieszać.

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto do formy.

Piec 30-40 minut w temperaturze 220-230 stopni.

Notes

Zamiast serka philadelpfia możesz użyć np. serka Almette i część maskarpone.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz