75
Sernik baskijski z budyniem z tego przepisu jest bardzo delikatny i puszysty. Zobacz sposób na jego wykonanie.
Ingredients
900 g serka philadelpfia
300 g śmietanki
6 jajek
250 g cukru
2 budynie waniliowe
pół łyżeczki soli
Instructions
Serek zmiksować z cukrem i solą do rozpuszczenia się cukru.
Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijamy.
Dodać budyń waniliowy i chwilę wymieszać.
W oddzielnym naczyniu ubić śmietankę.
W kolejnych białka.
Dodać do serka pianę z białek i śmietankę i delikatnie wymieszać.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto do formy.
Piec 30-40 minut w temperaturze 220-230 stopni.
Notes
Zamiast serka philadelpfia możesz użyć np. serka Almette i część maskarpone.
Smaczego!