Ciasto jogurtowe z owocami. Bardzo prosty sposób wykonania. Ciasto jest przepyszne.
Zobacz Ciasto z jabłek papierówek<br>
Ingredients
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 200 g jogurtu naturalnego
- pół szklanki cukru
- 100 g maskarpone
- łyżeczka proszku do pieczenia
- odrobina soli
- 250 g owoców jagodowych
Instructions
Białka ubić z odrobiną soli na puszystą pianę, następnie dodawać cukier na dwa trzy razy. Gdy cukier się rozpuści dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając.
Jogurt naturalny wymieszać z maskarpone, dodać do masy jajecznej, wymieszać.
Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch dać owoce.
Piec w temperaturze 160-180 stopni przez około 45 minut.
Upieczone i wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.