697

Przepyszne, kruchutkie ciasteczka kokosowe bez masła. Lekkość i kruchość zawdzięczają dodatkowi zmielonych na mąkę wiórków kokosowych. Ciasteczka są tak delikatne i puszyste, że rozpływają się w ustach.
![IMG_20231020_164507[3929]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_20231020_1645073929-408x585.jpg)
Ingredients
- 300 g mąki
- 150 g wiórków kokosowych
- pół szklanki cukru pudru
- 1-2 żółtka
- 2 szczypty soli
DODATKOWO
- cukier brązowy lub wiórki kokosowe do posypania
Instructions
Wiórki kokosowe zmielić na mączkę.
Wszystkie składniki schłodzić i szybko zagnieść ciasto.
Zagniecione ciasto włożyć na około 20 minut do lodówki.
Teraz ciasto nałożyć do maszynki i zrobić ciastka według wybranych wzorów.
Ciastka ułożyć na blaszce posypać cukremm lub wiórkami i piec na złoty kolor około 25 minut w średniej temperaturze.
Smaczego!
