213
Znakomity kapuśniak z kiełbasą i grzybami.
Ingredients
- 1 kg kapusty kiszonej
- 2-3 marchewki
- kawałek selera
- 20 g suszonych grzybów
- 100 g boczku
- 150 g kiełbasy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1-2 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziaren pieprzu
- 2-3 ziarna jałowca
- natka pietruszki
- sól
Instructions
Kapustę ugotować z marchewką i przyprawami. Nieco później dodać pokrojony seler.
Cebulę pokroić i posoloną upiec np. na suchej patelni, dodać do kapusty.
Kiełbasę i boczek upiec, pokroić i dodać do garnka z kapustą.
Czosnek drobno posiekać, wymieszać z solą, oliwą, koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki i dodać do kapuśniaku.
Wymieszać i zdjąć z ognia.
Smaczego!