323
Beza o smaku waty cukrowej. Dodatek jednego składnika sprawia, że otrzymujesz bezę o smaku prawdziwej waty cukrowej.
Ta niezwykła beza smakuje jak najlepsza wata cukrowa 🍢 a to dzięki jednemu składnikowi. ✅ Sprawdź w treści przepisu.
Ingredients
- 7 białek
- 300 g cukru o smaku waty cukrowej
- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szczypty soli
DODATKOWO
- truskawki, maliny lub inne kwaskowe owoce
- polewa czekoladowa - opcjonalnie
Instructions
Białka ubić z odrobiną soli, potem stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Bezę włożyć do foremki o średnicy 18-20 cm. i suszyć w temperaturze 80-100 stopni przez 2 godziny.
Gotową bezę przybrać owocami. Dodatkowo można polać polewą czekoladową.
Smaczego!