98
„Anielskie skrzydła”, to ciekawa i niepowtarzalna odmiana faworków.
Ingredients
SKŁANIKI NA CIASTO
- 500 g mąki
- 8 żółtek
- 6-7 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
- 2 łyżki masła lub oleju kokosowego
- 3 łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki spirytusu
- 3 szczypty soli
DODATKOWO
- olej kokosowy lub smalec
- zmielone wiórki kokosowe
- cukier puder
- cukier waniliowy
-
Instructions
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić.
Ciasto cienko rozwałkować.
Wykrawać paski trochę szersze niż na zwykłe faworki.
Paski ciasta naciąć zostawiając 1,5 cm na końcach.
Faworki przewinąć dwa razy.
Faworki można usmażyć jak i upiec.
Przed podaniem posypać mieszanką cukru pudru, zmielonych wiórków kokosowych i zmielonego cukru waniliowego.
Notes
PIECZONE FAWORKI są chrupiące i bardzo smaczne.
Smaczego!