Home » Faworki Anielskie skrzydła

Faworki Anielskie skrzydła

by Elżbieta

„Anielskie skrzydła”, to ciekawa i niepowtarzalna odmiana faworków.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

SKŁANIKI NA CIASTO
- 500 g mąki
- 8 żółtek
- 6-7 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
- 2 łyżki masła lub oleju kokosowego
- 3 łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki spirytusu
- 3 szczypty soli

DODATKOWO
- olej kokosowy lub smalec
- zmielone wiórki kokosowe
- cukier puder
- cukier waniliowy
-

Instructions

Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić.
Ciasto cienko rozwałkować.
Wykrawać paski trochę szersze niż na zwykłe faworki.
Paski ciasta naciąć zostawiając 1,5 cm na końcach.
Faworki przewinąć dwa razy.

Faworki można usmażyć jak i upiec.

Przed podaniem posypać mieszanką cukru pudru, zmielonych wiórków kokosowych i zmielonego cukru waniliowego.

Notes

PIECZONE FAWORKI są chrupiące i bardzo smaczne.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz