Home » SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ I ORZECHAMI

SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ I ORZECHAMI


by Elżbieta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

Składniki (na 4 porcje):

500 g dyni Hokkaido (ze skórką, wydrążone pestki)

100 g sera feta

garść rukoli lub miksu sałat

50 g orzechów włoskich (lub pestek dyni)

2 łyżki oliwy

1 łyżeczka miodu

1 łyżka soku z cytryny

sól, pieprz, tymianek

Instructions

Dynię pokrój w kostkę, wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem i tymiankiem.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut, aż będzie miękka i lekko przypieczona.

Orzechy podpraż na suchej patelni.

Na talerzach ułóż sałatę, upieczoną dynię, pokruszoną fetę i orzechy.

Polej sosem z oliwy, miodu i soku z cytryny.

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz