Sałatka z szynką i selerem Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn z dodatkiem szynki.
PRZEPISY KULINARNE
Ciasto śliwkowe mieszane łyżką. Proste w wykonaniu i bardzo smaczne ciasto. Ciasto śliwkowe mieszane łyżką. Proste w wykonaniu i bardzo smaczne ciasto. Wystarczy wszystkie składniki ciasta umieścić w misce i …
Ciasto pistacjowe z jagodami Ciasto pistacjowe z jagodami. Cukierkowe ciasto z biszkoptem i ciastem pistacjowym, przełożone kremem i galaretką.
Cukinia faszerowana kuskusem, cebulą, jajkiem i serem. Cukinia faszerowana kuskusem cebulą, jajkiem i serem. Faszerowana cukinia nadzieniem z kuskusu, cebuli, jajek i sera. Bardzo smaczne jarskie danie. Zobacz Sałatka z …
Sałatka z cukini marynowanej, to prosty przepis który wykona nawet amator sztuki kulinarnej:) W dziale przetwory znajdziesz przepis jak zrobić Cukinia marynowana z kolorowym pieprzem<br>
Dorsz z ziemniakami i oliwkami. Szybkie danie, które przyrządzisz w frytownicy beztłuszczowej. Zobacz Pieczony filet ryby
ZASUBSKRYBUJ
Zostaw swój e-mail, aby otrzymywać
powiadomienia o nowych wpisach.
Thank you!
You have successfully joined our subscriber list.
O mnie
Warto postawić na prawdziwe ekologiczne jedzenie, bo tylko takie ma wspaniały smak i wartość odżywczą.
Witam, nazywam się Elżbieta.
Jestem zwolenniczką zdrowego odżywiania, z dużą ilością potraw jarskich. Uważam że, bardzo ważna jest jakość użytych do potrawy składników i sposób przyrządzenia.
Zależy mi na ograniczeniu czasu potrzebnego do przyrządzania potraw. Nawet pierogi można przyrządzić w bardzo krótkim czasie. Po prostu przyrządzamy niewielką ich ilość. Podobnie rzecz ma się z gołąbkami, czy innymi pracochłonnymi potrawami.
Warto korzystać z pomocników w kuchni, typu frytownica beztluszczowa, ryżowar itp. dzięki którym potrawy przyrzadzają się niemal "same" i do tego w zdrowszej wersji.
Smażenie często zastępuję pieczeniem, również bez tłuszczu oraz duszeniem. Zapewniam, że bez uszczerbku na smaku.
W moich przepisach cukier zastępuję miodem, oraz podaję triki jak użyć mniej cukru, bez szkody dla smaku. To jeżeli chodzi o słodkości. Natomiast do potraw słonych, wytrawnych, polecam zawsze miód.
LICZBA WYŚWIETLEŃ: 151,195
Dane na podstawie Google Analytics