Ciasto pistacjowe z jagodami
Ciasto pistacjowe z jagodami. Cukierkowe ciasto z biszkoptem i ciastem pistacjowym, przełożone kremem i galaretką.
Ingredients
SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLASZKĘ
Biszkopt
- 5 jajek
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Biszkopt pistacjowy
- 5 jajek
- 1,5 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 200 g pasty pistacjowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
GALARETKA
- 400 g dżemu porzeczkowego lub malinowego
- 1 szklanka wody
- pół opakowania galaretki jagodowej
- 1 łyżeczka żelatyny
KREM
- 2x 500 g maskarpone
- 500 g śmietanki kremówki
- 1 szklanka cukru
- 1/3 szklanki wody
- 2 łyżki żelatyny
GALARETKA 2
- pół opakowania galaretki jagodowej
1 szklanka wody
OWOCE DO DEKORACJI
- porzeczki
- maliny
- jagody