Home » Ciasto pistacjowe z jagodami

Ciasto pistacjowe z jagodami

by Elżbieta

Ciasto pistacjowe z jagodami

Ciasto pistacjowe z jagodami. Cukierkowe ciasto z biszkoptem i ciastem pistacjowym, przełożone kremem i galaretką.

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLASZKĘ

Biszkopt

- 5 jajek
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

Biszkopt pistacjowy

- 5 jajek
- 1,5 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 200 g pasty pistacjowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

GALARETKA

- 400 g dżemu porzeczkowego lub malinowego
- 1 szklanka wody
- pół opakowania galaretki jagodowej
- 1 łyżeczka żelatyny

KREM

- 2x 500 g maskarpone
- 500 g śmietanki kremówki
- 1 szklanka cukru
- 1/3 szklanki wody
- 2 łyżki żelatyny

GALARETKA 2

- pół opakowania galaretki jagodowej
1 szklanka wody

OWOCE DO DEKORACJI
- porzeczki
- maliny
- jagody

Smaczego!

Loading

You may also like

Zostaw komentarz