Wegetarianskie spaghetti z bazylią i serem. Do spaghetti dodałam olej konopny. Jego specyficzny i wyrazisty smak bardzo pasuje do pesto, jak i do makaronu bez mięsa, wegetariańskiego i wegańskiego.
Wegetariańskie spaghetti z bazylią i serem, okraszone olejem konopnym. Makaron w wersji wege, dzięki dodatkowi oleju konopnego nabiera niezwykłe go smaku i aromatu. Na bazie oleju konopnego możesz przygotować także pesto domowej roboty. Lub możesz użyć pesto gotowego, natomiast makaron tylko okrasić tym olejem. Wszystko zależy od Twojego gustu kulinarnego. Bardzo polecam wypróbować ten przepis, który jest bardzo prosty. Tak przygotowane wegetariańskie spagetti jest bardzo smaczne i zdrowe. Polecam też inne przepisy na dania z makaronu, które znajdziesz na blogu w dziale dania z makaronu.
Zobacz też Spagetti ze szpinakiem
Ingredients
- 250 g suchego makaronu spaghetti lub tagliatelle
- 200 g pesto z bazyli
- 80 g sera parmezan
- 2 łyżki oleju konopnego
- kilka listków świeżej bazylii
- przyprawa do makaronu
- sól ziołowa