Biała fasola z cebulą to smaczne danie jarskie. Nie każdy wie, że biała fasola z cebulą smakuje tak wybornie. Dzisiaj proponuję fasolę zapiekaną z cebulą w trzech wersjach smakowych.
Jak ugotować poprawnie fasolę zapraszam do wpisu Zupa fasolowa
![IMG_20230813_041801[3490]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_20230813_0418013490-585x585.png)
Ingredients
FASOLA Z CEBULĄ I OLIWĄ
- 3 szklanki ugotowanej fasoli
- 2-3 cebule czosnkowe
- szczypta cząbru
- 2 szczypty majeranku
- oliwa exstra virgin
- sól
FASOLA Z CEBULĄ I SMALCEM
- 3 szklanki ugotowanej fasoli
- 2-3 cebule czosnkowe
- łyżeczka majeranku
- łyżka dobrego smalcu
- sól
FASOLA Z CEBULĄ I SŁONINĄ
- 3 szklanki ugotowanej fasoli
- 2-3 cebule czosnkowe
- ½ łyżeczki wędzonej papryki
- odrobina cząbru i maeranku
- plaster wędzonej lub surowej słoniny
- sól
Instructions
Cebulę prponuję najpierw kilka minut upiec z dodatkiem soli na suchej patelni. Po tym czasie dodać ugotowaną fasolę, tłuszcz i przyprawy i smażyć lub piec kilka kilka minut.
Podawać od razu najlepiej na patelni.


1 komentarz
Fasola jest najlepszym zamiennikiem mięsa