367
Pieczone czipsy z cukini z aromatem czosnku i przypraw. Czipsy z cukini to znakomita warzywna przekąska.
![IMG_20221123_221108[209]](https://kulinarneabc.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221123_221108209-585x585.png)
Ingredients
- 3 małe cukinie
- 1-2 ząbki czosnku lub łyżeczka suszonego czosnku
- 1 łyżeczka suszonej cebuli
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Instructions
Cukinie pokroić w cienkie plasterki, posypać solą i pieprzem z obu stron, i równieź z obu stron spryskać oliwą np. w sprayu.
Czipsy najlepiej piec we frytownicy na gorące powietrze, wtedy czipsy wychodzą super chrupiące.
Czipsy można podać z dipem zrobionym z jogurtu, białego sera, pęczka koperku i łyżeczki oleju lnianego, z odrobiną soli i pieprzu lub ziół do sałatek.
Smaczego!